Ekosata Oy Ekosata Oy Ekosata Oy

Rypsiöljyn voiteluominaisuudet ovat paremmat kuin mineraaliöljyillä

Teräketjut ja ketjut ovat käytännössä kokonaan niveliä. Mekaaniset nivelet ovat koneen käydessä kovassa rasituksessa ja siksi ne vaativat paljon voitelua toimiakseen hyvin ja moitteettomasti.

Niveliä voidellessa öljyä usein roiskuu ja osa öljystä päätyy maahan ja pohjavesiin. Sen takia onkin ehdottoman tärkeää, että voiteluun käytettävä öljy hajoaa luonnossa ja öljyä tarvitaan voiteluun mahdollisimman vähän.

 

Myrkylliset voiteluaineet, sekä öljyt, jotka ovat jo menettäneet voiteluominaisuutensa, eivät tästä syystä ole hyvä vaihtoehto mekaanisten nivelten voiteluun. Jos voitelutulosta yritetään parantaa lisäämällä öljyn määrää, on lopputulos aina kalliimpi käyttäjälle. Hyvälaatuinen öljy on voiteluominaisuuksiltaan riittoisa ja tulee näin ollen myös edullisemmaksi käytössä.

 

Nivelten voiteluun sopivien öljyjen tekeminen ei ole kuitenkaan helppoa: öljyn tulee pysyä hyvin nivelissä ja kestää mekaanista rasitusta. Nivelten välit ovat pieniä ja jos öljyn viskositeetti on liian korkea, ei öljy tunkeudu normaalissa öljyvoitelussa nivelten pieniin rakoihin ilman rasvavoitelussa käytettyä painetta.

 

Me olemme panostaneet rypsiöljyn voiteluominaisuuksien tutkimiseen ja mahdollisimman hyvän voiteluaineen kehittämiseen jo 25 vuoden ajan. EKO 100 -öljyillä polaarisuus on positiivinen, kun se esimerkiksi mineraaliöljyillä on negatiivinen. Positiivisen polaarisuuden sekä kasviöljyille sopivien myrkyttömien lisäaineiden ansiosta öljy pysyy hyvin nivelissä ja voiteluun riittää testatusti pienempi määrä öljyä.

 

On hyvä muistaa, että mitä vähemmän öljyä kuluu, sitä edullisempaa se on käytössä, vaikka öljy itsessään olisi ns. halpaöljyjä kalliimpaa.

Copyright Ekosata Oy  /  Tietosuojaseloste  /  Palvelun toteutus: JPmedia

Evästeet