Ekosata Oy Ekosata Oy Ekosata Oy

Turvallinen käyttäjälle ja ympäristölle

Oletko koskaan ajatellut, että käyttämäsi moottorisahan, metsäkoneen tai muun laitteen voitelu on hoidettu niin, ettei siitä ole haittaa luonnolle tai omalle terveydellesi?

Mekaaniset nivelet vaativat säännöllistä voitelua toimiakseen hyvin ja vaihtoehtoja voiteluun on monenlaisia. Paljon käytetyt mineraali- ja jäteöljypohjaiset öljyt eivät kuitenkaan ole hyvä ratkaisu niiden myrkyllisyyden vuoksi. Sen lisäksi, että ne aiheuttavat suoria terveyshaittoja käyttäjälleen, ne myrkyttävät luontoa valuessaan maahan pieninäkin määrinä. Huonojen öljyjen suuri käyttömäärä aiheuttaa lisäksi paljon öljysumua. Ympäristöön joutuneet saasteet eivät kuitenkaan katoa minnekään, vaan palautuvat aikanaan maahan saastuttaen samalla vesistöt ja pohjavedet.

 

Mineraaliöljypohjaisia voiteluaineita käyttäessä altistuu tahtomattaan öljyhöyryille, jotka hengitettyinä lisäävät riskiä sairastua monenlaisiin sairauksiin aina keuhkokudoksen tulehduksista syöpiin. Myrkyllisiä öljyjä käsiteltyään voi illalla potea päänsärkyä ja huonoa oloa, joka ilmenee jopa oksenteluna. Iholle joutuessaan mineraaliöljyt aiheuttavat ihottumia ja muita iho-oireita. Ei siis ole yhdentekevää minkälaisia öljyjä käyttää.

 

EKO 100 voiteluaineet valmistetaan kasviöljystä ja luonnollisten perusöljyn ja lisäaineiden johdosta tuote on myrkytön. Rypsi- ja rapsiöljyistä valmistetut voiteluaineet ovat luontoon hajoavia ja hajotessaan ne muodostavat aineita, joita kasvit voivat käyttää ravinnokseen. Näin luonnon kiertokulku on täydellinen. Kaiken lisäksi ravinnekierto pitää maan hedelmällisenä uudelle kasvulle.

 

On kuitenkin hyvä muistaa, että myös kasviöljyn polttamisessa syntyy monenlaisia päästöjä, kuten PAH-yhdisteitä, jotka altistavat syövälle ja mutaatioille. Voiteluaineena kasviöljy on kuitenkin erittäin turvallinen ja myrkytön vaihtoehto, joka ei pilaa terveyttämme eikä mittaamattoman arvokasta luontoamme.

Copyright Ekosata Oy  /  Tietosuojaseloste  /  Palvelun toteutus: JPmedia

Evästeet