Ekosata Oy Ekosata Oy Ekosata Oy

EKO 100 -tuotteet suojaavat teräketjua, laippaa ja pumppua

Teräketju ja laippa ovat kovassa rasituksessa nokkapyörän pyörittäessä teräketjua laipan ympäri kovalla vauhdilla. Ei siis ole ihme, että niin teräketju kuin laippa vaativat jatkuvaa huoltoa.

Kaikkein eniten leikkuutehoon vaikuttaa ketjun terävyys ja siitä syystä sen teroittamiseen tulee kiinnittää paljon huomiota. Toinen erittäin tärkeä asia on huolehtia ketjun ja laipan asianmukaisesta voitelusta. Öljypumppu pumppaa laipalle teräketjuöljyä ja voitelulla on suuri merkitys laipan kestävyyteen. Laippa menee pilalle, jos öljyä tulee liian vähän, se valuu pois tai kuluu käytössä muuten liian nopeasti. Laipan alkaessa kuumentua, tarvitaan levylle lisää öljyä pikaisesti! Huono öljy ei voitele kunnolla, vaikka sitä pumpataan ketjulle suuriakin määriä. Epäpuhtaudet öljyssä, kuten jäteöljyissä olevat metallit, likaavat ja pilaavat ketjun ja laipan nopeasti.

 

EKO 100 voiteluaineiden on testeissä todettu pysyvän hyvin ketjussa ja laipassa. Sen lisäksi ne ovat riittoisia ja niillä on puhdistava vaikutus, jonka ansiosta laippa, ketju, nokkapyörä ja pumppu kestävät pidempään käytössä.

 

Hyvästäkin öljystä huolimatta myös ammattilainen voi joutua vaihtamaan teräketjun, laipan tai molemmat jopa useita kertoja päivässä. Yksi syy siihen voi olla hankalat olosuhteet, mutta myös sahaaja itse. Jos laippaa ja teräketjua joutuu vaihtamaan uuteen kovin usein, kannattaa miettiä voisiko omalla sahaustyylillä olla vaikutusta niiden nopeaan kulumiseen. Huoltamalla säännöllisesti, varomalla sahatessa esimerkiksi kiviä ja hiekkaa sekä pitämällä huolta riittävästä voitelusta, voi teräketjun ja laipan käyttöikää pidentää merkittävästi.

Copyright Ekosata Oy  /  Tietosuojaseloste  /  Palvelun toteutus: JPmedia

Evästeet